torsdag 19 november 2009

Sten Stures plånböcker

Ett modifierat Sten Sture Skaldemanrecept:

Lövbiffar, gärna marmorerade (dvs att det finns fett i köttet, blir godare då!)
Salt & peppar
Ost i skivor, gärna en rökt ost
Smör + olja att steka i

Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Salta och peppra lite. Lägg ostksivor på mittersta  tredjedelen av lövbiffskivan. Vik över först ena kanten och sen andra. Stek i stekpanna tills osten smält, eftersom det är nötkött gör det inget om köttet är lite rosa fortfarande. Ska de frysas är det bara en fördel, då blir de inte så torra när man värmer dem i mikron.

Ska man göra många biffar kan man bryna dem på utsidan och låta dem steka klart i ugnen så är allt varmt samtidigt. Lika gott som bjudrätt som att ha på lut i frysen till snabba lunchen eller matlådan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar