onsdag 18 november 2009

Knapriga köttfärsbiffar

Färs av valfri sort - jag tycker det blir godast med nöt- eller älg/renfärs, men man kan använda bland/fläskfärs också...
Riven lök
Vispgrädde
Salt & peppar, andra kryddor som örtkryddor (Örtagårdskrydda, Viltkrydda, Franska örter, Basilika, Oregano... välj själv!)

Sesamfrö
Smörolja att steka i
Blanda färs och finriven lök med vispgrädde till lagom tjock konsistens. Smeten ska vara fast men smidig - man får prova sig fram eftersom det beror på hur färsen är från början, fläskfärs kräver mindre grädde än nöt/älg/ren. Smaksätt med kryddor efter behag. Om man vill kolla smaken kan man köra en liten klutt i mikron så den blir genomstekt, då känns det om det är lagom smak.
Forma till biffar med fuktade händer. Klappa in sesamfrön på ovansidan. Smält lite smör och olja i en stekpanna, lägg i biffarna med sesamsidan nedåt. Klappa in mer sesamfrön på ovansidan. Vänd biffarna och stek dem färdiga.

Sesamfröna blir lite knapriga av att stekas och får en mild nötsmak - supermums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar