onsdag 11 november 2009

Fylld fläskytterfilé

Ett till på-en-höft-recept... och det är ju det som är så underbart, man MÅSTE INTE väga allting på grammet när!

Skaffa en rejäl bit fläskytterfile. Saftigare än kotletter, billigare än fläskfilé... finns ofta på extrapris eftersom det är en bit som "blir över"...

Skiva den i ganska tjocka skivor, du får prova dig fram. FÖR tjocka är inte heller bra, men så där 1-1,5 cm tror jag att jag brukar ha. Skär sedan en "ficka" från ena långsidan, så stor som möjligt. Stoppa ner rökt skinka och ost i fickan, stäng till den med en tandpetare.

Bryn i stekpanna. Lägg i en ugnsfast form. Häll en rejäl skvätt grädde i stekpannan och "puttra" ur all smak. Smaksätt med peppar, lite soja och ev lite salt. Häll över köttet i formen, häll ev på lite extra grädde. Släng in i ugnen i sådär 200 grader och låt köttet bli genomstekt.

Har du varit noggrann när du stängde fickorna är all osten kvar, var du mindre noggrann simmar osten mer eller mindre i såsen.. lika gott vilket som! :)

Jag har några byttor på lut i frysen, perfekt som matlåda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar