söndag 25 mars 2012

Stekt sparris

Ett av våra favorittillbehör nu på vårkanten - stekt sparris!

Först av allt behöver man ta bort det hårda och torra på sparrisarna. Det gör man genom att ta tag i nederänden med ena handen och lite högre upp med den andra, och så knäcker man till så den nedersta biten lossnar. Då är allt det hårda borta! Smält sen smör i en stekpanna och när det börjar bli ljusbrunt lägger man i sparrisen. OM MAN VILL kan man ha stekt lite bacon först och så låter man sparrisen steka i baconfettet, det blir också supermums. Stek sen sparrisen i 5-10 minuter, tills den är mjuk men fortfarande spänstig, den ska vara vackert ljusbrun runt om. På fotot är de ungefär halvfärdiga, men jag vågade inte hoppas på att komma ihåg att fota dem när jag var färdig. Och tur var väl det, för jag glömde :) Servera sen till valfri maträtt, passar till såväl fisk som kyckling eller kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar