Deg:
6 ägg, delade i vita och gula för sig
1/2 tsk salt
1 msk fiberhusk
200 g naturell Philadelphiaost
1/2 tsk bakpulver
6 msk linfrön
(Grundrecept från Airams blogg, lite modifierat)
Fyllning:
Tomatsås:
Tomatpuré
Rapsolja
Ev vitlök
Ev pizzakrydda eller liknande
Topping:
Riven ost
Vad man i övrigt önskar på sin pizza - salami, svamp, kronärtstkocka, räkor, köttfärs, tonfisk... allt som är kolhydratfattigt och det får gärna vara rejält!:)
Vispa ihop äggulorna med fiberhusk, ställ det åt sidan.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, det ska gå att vända på skålen utan att det rinner ut. Börja på lägre fart och öka efter hand. Det tar ca 5 minuter.
Vispa ner Philadelphiaosten, salt och bakpulver i äggulesmeten, det ska bli helt slätt.
Vänd försiktigt ner ägg/ost-blandningen och linfröna i äggvitorna. Använd slickepott och var försiktig.
Bred ut smeten ganska tunt på bakplåtspappersklädd plåt. Vi gjorde en sats deg och det räckte till två plåtar... Då var den mycket tunn, men god. Somliga fattade inte ens att det var något "konstigt" med botten :)
Grädda botten ca 10 minuter i 200 grader.
Blanda under tiden tomatpuré med en skvätt rapsolja, smaksätt ev med vitlök, pizzakrydda eller något annat du vill ha.
Låt botten svalna lite och lossa den försiktigt från bakplåtspappret med en stekspade innan du brer på tomatkletet. Strö över din topping och avsluta med rejält med riven ost. Krydda ev med lite pizzakrydda, oregano eller vad du nu vill ha.Grädda tills osten smält och fått fin färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar