onsdag 28 oktober 2009

Kycklinggryta med vitlök

Ännu ett ungefär-recept...:)

Kycklingfilé
Vitlöksklyftor inlaga med chili och örter, antingen på burk (billigare) eller från delikatessen i lösvikt (dyrare)
Lök om man vill
Creme fraiche
Vispgrädde
Salt, peppar och andra kryddor efter smak
Gröna ärter

Börja med att skära kycklingen i mindre delar, det är en fördel om filéerna är fortfarande halvfrusna om de varit frusna - lättare att skära då :) Bryn kycklingbitarna i lite av oljan från vitlöksklyftorna. Häll i vitlöksklyftorna på slutet och låt dem bryna med en liten stund. Det får gärna vara ganska mycket vitlöksklyftor, jag brukar ha 1 burk på 1 kg kycklingfilé...
Häll på creme fraiche och vispgrädde, låt puttra en stund så kycklingen blir klar. Smaka av med salt, peppar och vad man nu vill ha för kryddor (chilin från vitlöksklyftorna ger rätt bra smak faktiskt!). Häll i ärterna och låt bli genomvarmt.

Mycket gott till broccoli, fast det kan ju bero på att jag älskar broccoli :)

Receptet kommer från början från Viktväktarna men då använder man inte oljan och använder magra produkter. Det gör inte jag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar