onsdag 28 oktober 2009

Köttfärsbiffar och köttbullar

Snabba köttfärsbiffar (eller köttbullar för den delen...:))

Ca 1 kg nötfärs, älgfärs, renfärs eller annan mager färs. Man kan säkert använda bland- eller fläskfärs också, men mängden grädde är baserad på en mager färs. :)
1 gul lök
2 ägg
2,5 dl vispgrädde
knappt 1 msk salt
Nymalen peppar efter smak
Smör att steka i
Mer grädde...

Blanda alla ingredienser, med fördel för hand för då känner man när grädden gått in i färsen och jobbar den inte för länge. Forma till biffar eller köttbullar och stek i smör.

När du är klar så kan du slå en slatt grädde i stekpannan och låta det bubbla en liten stund (med eller utan biffar/köttbullar i, men i min familj föredrar de att inte ha biffar/köttbullar i så jag hade dem i en skål brevid istället), sätt färg med lite soja och smaka av med ev aningen peppar till.

När jag gjorde det här idag blev det köttbullar till två vuxna och ett (hungrigt) barn samt 6 lunchpaket (ca 130-140 g färdig vikt) med köttfärsbiffar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar