måndag 6 februari 2012

Pestotorsk

Så, nu sitter jag vid datorn och kan lägga upp texten till receptet också...:)











Dagens kvällsmat var Pestotorsk, den här gången med Paprika/cashew-pesto. Orginalet är med vanlig grön pesto, vilket också är gott. Vi gör den på två paket torsk, då räcker den till 3-4 vuxna och 1-2 matlådor.

Gör så här:

Tina 2 torskblock à 400 g och dela dem i mindre bitar. Lägg i en ganska stor form, salta och peppra lite. Strimla en paprika (antingen i bara en färg eller i flera, den här gången blev det grön och gul) och lägg på fisken. Ta ett paket körsbärstomater à 250 g och lägg tomaterna i formen. Koka upp ca 3 dl grädde av valfri sort tillsammans med en rejäl klick pesto i valfri variant. Smaka av så det smakar lagom mycket pesto, salta och peppra. Ev kan man ha lite fond i också för att göra smaken fylligare. Vill man kan man reda av såsen med lite Redix, den blir ganska tunn annars eftersom fryst fisk gärna vätskar av sig. Häll sen såsen över fisken, strö över lite riven parmesan och gratinera ca 20 minuter i 200 grader varm ugn.

Idag åt vi Pestotorsken med "blomkålspotatis", en ny bekantskap från en av Anna Halléns kokböcker. Det är verkligen många trivsamma recept i dem och jag ser fram mot familjevarianten!

Tips: Blir det mycket sås och lite fisk över blir det en supergod soppa om man spär den lite! Jag hade våran gröna pestotorsk till lunch med ett klyftat ägg i och det var supergott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar