fredag 28 januari 2011

Halldins lax

Ett norpat recept som finns i lite olika varianter, och så här gör jag det!

Ta en bit laxsida med skinnet kvar och lägg i en ugnsfast form med skinnsidan nedåt. Jag brukar ha en bit bakplåtspapper under eftersom skinnet har en tendens att fastna. Peppra lätt över fisken, salta om du tycker det behövs (det tycker sällan jag, lax är rätt salt i sig...). Klappa fast generöst med finklippt dill över laxen. Bred försiktigt på ett tjockt lager majonnäs, det ska vara RIKTIG majonnäs och inte något lätt-skit. Sätt in laxen i ugnen, 225 grader ca 20-25 minuter beroende på hur tjock fiskbiten är. Kolla försiktigt i den tjockaste biten att laxen är genomstekt.

Serveras med tex gröna ärtor (inte så LCHF kanske, men mycket gott till!) och en kall sås gjord på creme fraiche, klippt dill, salt, peppar och lite citron. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar