måndag 16 april 2012

Fisk under frasigt täcke

Dagens experiment:


Ta lite frusna örter av olika slag (den här gången hade vi basilika, persilja, dill och gräslök i frysen så det blev det...) och lägg i en skål. Lägg i en rejäl klick smör och micra några sekunder så örterna tinar och smöret blir mjukt. Rör ihop. Blanda ner lite mald mandel och någon matsked hackade pinjenötter (eller hackade mandlar för den delen, men jag råkade ha massor av pinjenötter OCH gillar smaken...:)). Bred blandningen över torskfilér (torskblock går utmärkt - det hade jag :)) och strö över några hela pinjenötter. In i ugn, ca 225 grader, tills fisken är färdig. Jag hade ganska tunna filéer idag (tinade torskblocket och bredde ut dem) så det tog ca 13-15 minuter. Då var också toppingen gyllenbrun och frasig... MUMS! Servera med lättkokta grönsaker med en extra klick smör på...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar