söndag 25 mars 2012

Fylld fjärilskotlett

På vår Ica har de ofta "Ät nu"-varor, dvs varor med kort tid kvar till bäst-före-datumet. Jag fyndade s.k. fjärilskotletter, dvs benfria fläskkotletter som nästan delats och sen fläkts upp. De är utmärkta att fylla, de liksom redan förberedda :)

Lägg ut kotletterna på en skärbräda så de är utfläkta och platta. Lägg lite riven ost på varje kotlett, lägg sen på en skiva skinka och avsluta med lite lite riven ost. Vik ihop kotletterna och sätt en eller två tandpetare genom kanten på kotletterna så innehållet stannar på plats. Bryn kotletterna på båda sidor i het panna, de ska få fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och sätt in i 225° ugn i ca 15 minuter. Kolla att de är genomstekta, och servera sen direkt. Förhoppningsvis har osten inte rymt för mycket :)

Förrförra gången vi åt dessa serverades de med rostade rotsaker (morot och palsternacka), stekt sparris samt bearnaisesås (som inte syns på bilden) och förra gången blev det med sparris, coleslaw och gräddsås...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar